Julafton och dagarna efteråt

På den 24 så åkte vi in till Sydney för att fira jul med Julies familj. Det var mycket folk där, ca 20 stycken och en söt liten hund som hette pippa som var blanding mellan king charles spaniel och pudel, så en riktigt söt fluffig sak! När vi kom fram fick vi lite ost och kex och vissa drack lite öl och vin. Huset de bodde i var riktigt fint, vi hade inte haft några problem att bo där själva. Vi hade gjort svenska köttbullar, rödbetssallad och ostpaj att ta med till maten. Deras julmat bestod utav olika sorters sallader och skinka, men skinkan kan vi säga var inte lika god som våran i Sverige. Köttbullarna och rödbetssalladen var riktigt populärt, så det var riktigt kul. Efter det tog alla en liten promenad till en känd gata på julen. Alla hus på denna gata har massor med julbelysning! Det var jättemycket folk som gick och kollade på alla fina hus och tog kort. Det blev även trafikkaos för det var mycket bilar som körde förbi bara för att kolla på alla hus. Sen efter det var det efterrätt. De har något här som heter pavlova som är en marängtårta, den är mjuk i mitten och krispig utanpå med ett lager grädde över den och massa olika frukter ovanpå, riktigt gott! Därefter var det bara att ta det lugnt och sen gick vi till sängs.
Den 25 är det deras julafton så då gick vi upp och åt frukost, det blev croissant med julskinka, ost och annanas värmda. Och sedan kom det mera folk som hade åkt hem dagen innan. Det blev julklappsöppning rätt fort, man hann knappt se vad folk fick för någonting för alla hade väldigt bråttom med att öppna sina paket. Vi fick även lite paket med godis i. Efter julklappsöppningen spelade vi svennar lite rundpingis, Julie tyckte att vi var helt knäppa för hon hade aldrigt sett de förut, Efteråt var det lunch. Det blev lite mat från dagen innan och stora räkor, det var riktigt gott! Efter maten åkte vi sedan hem till Toukley och tog det lugnt.

Dagarna efter har vi mest tagit det lugnt. Vi åkte till Erina och shoppade lite på julrean i ett shoppingcenter som var nice. Igår låg vi vid poolen och stekte och idag valde vi stranden, så nu är vi bruna och fina till nyår!

Vi hoppas ni äter massa gott, ser fina fyverkerier och har ett riktigt gott nytt år.
Vi kommer åka in till Sydney och se vad kvällen har att erbjuda. Hörs nästa år!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Puss och hej, leverpastej!